Wanneer kun je salarisverhoging verwachten?

Wanneer kun je salarisverhoging verwachten?

Wanneer kun je salarisverhoging verwachten?

Salarisverhoging, het is iets waar we allemaal naar uitkijken. Wanneer gaat je salaris omhoog en zijn er dingen die je zelf kunt doen om een verhoging binnen te slepen? Jij staat immers nooit stil, waarom zou je salaris dat dan wel doen? Hieronder zie je enkele situaties welke ervoor kunnen zorgen dat je een verhoging krijgt.

Er om vragen

Er om vragen, het klinkt misschien gek maar soms is het zeker nuttig even met de baas om tafel te gaan zitten. Vraag om een verhoging, van belang is wel dat je jouw werk goed doet en nooit of zeer zelden ’te laat’ komt. Vragen om een verhoging toont assertiviteit, een compitentie waar de baas best waarde aan hecht. “Nee heb je, ja kan je krijgen” dit is ook voor de verhoging waar. Vragen pakt soms verrassend goed uit.

Wissel van baan

Een bewezen manier om je salaris te laten groeien is zo nu en dan te wisselen van baan. Je kunt aangeven bij de sollicitatie dat je al ervaring hebt in de werkzaamheden, je oude baas opgeven als referentie. Vervolgens in het gesprek aangeven wat je verwacht qua loon zodra dit aan bod komt. Als je dan een hoger loon aangeeft dan je huidige loon en de werkgever gaat hierin mee, heb je een loonsverhoging te pakken.

Bij verleningen van het contract

Als je al een poosje goed gewerkt hebt en een verlening krijgt aangeboden dan is het normaal om ook het loon weer eens te bespreken. Geef aan dat je graag blijft maar dan wel voor een grotere vergoeding. Je hebt immers meer ervaring, hebt laten zien dat je goed werkt en was het afgelopen jaar geen dag ziek. Reden genoeg voor wat extra euro’s.

Je levert mensen

Als een bedrijf een vacature open heeft staan kijkt de baas vaak eerst of er iemand is in het bedrijf zelf welke de functie zou kunnen vervullen. Lukt dit niet en ken je iemand die de functie graag wil vervullen, ga hierover in gesprek. Breng jij de nieuwe collega aan is de kans groot dat je een beloning krijgt in de vorm van meer loon.

Je wisselt van functie

Meer loon betekend vaak meer verantwoordelijkheid, krijg je een nieuwe functie in het bedrijf dan is een loonsverhoging iets wat vaak hand in hand gaat met je nieuwe functie.

Reacties zijn gesloten.